ARTICULOS PRENSA

NETEJA DE PRIMAVERA.

Organitzar i netejar pot ser una tasca divertida, fins i tot te beneficis a nivell mental.
L’arribada de la primavera pot ser un bon moment per fer neteja a fons. Aquesta estació en que els dies són més llargs i que comença el bon temps tenim més predisposició per fer canvis ja que influeix de manera positiva en nosaltres.
La neteja en altres cultures com la Japonesa forma part de la seva tradició es coneguda com Oosouji la seva traducció vindria a ser (neteja a fons o gran neteja). Nosaltres en podríem dir “fer dissabte”.
Per què hauríem de practicar el Oosouji, podem dir què el fet de netejar en el sentit pràctic te un poder alliberador, netejar ens fa connectar en el moment “Aquí i Ara”. Ens ajuda a ordenar la nostre ment en definitiva tenir una casa neta i organitzada influeix en el nostre benestar mental.
Com ho podem fer, primer reservarem un dia per fer la neteja i sí tenim família o compartim casa amb altres persones ens haurem de planificar abans per participar-hi tots.
Què farem primer ventilar, obrir finestres i balcons per purificar l `aire i axí renovar les energies estancades. Començar per un espaí i acabar per passar al següent. Aprofitar per desfer-nos de tot allò que ja no serveix o ja no volem, podem agafar una caixa gran ens servirà per centralitzar tot el que destriem.
Netejar en profunditat tots els recons, aspirar, treure la pols aquestes partícules en suspensió que s’instal·len en les superfícies i tan ens molesten a la vista de fet segons la OMS, la pols en un dels pitjors contaminants que existeix i que més afecta a la salut . Fregar, rentar cortines, netejar per dins els mobles..
Aquesta neteja lligada amb la reorganització ens ajudarà alliberar-nos de coses que em anat guardant inútilment com ara papers, revistes, roba que ja no ens serveix o agrada.
Un cop haguem finalitzat serà més senzill i només caldrà anar fent un manteniment. Serem curosos, la neteja ajuda a mantenir l´ordre als nostres espais.
La meva àvia repetia una dita “no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta.”
El meu objectiu escrivint aquest article es aconseguir espaís on sentir-nos còmodes i feliços i poder viure en calma!